metix foto

rontouw

Ron Touw

Parttime adviseur (voorheen: systeemontwerper)

Sinds 1975 werk ik als automatiseerder in de agrarische sector. Tot 1982 bij de bloemenveiling in Berkel en Rodenrijs, daarna bij agrarisch automatiseringsbedrijf Covam en tenslotte bij Agritect Advies.

In januari 2017 ben ik, als gevolg van mijn leeftijd, gestopt met mijn fulltime baan bij Agritect. Sinds die tijd ben ik bij Agritect betrokken als parttime adviseur.

Bij de veiling in Berkel werkte ik eerst als programmeur van het administratiesysteem. In 1979 ben ik medewerker van het bedrijfsontwikkelingsbureau geworden. Dit bureau heeft zich beziggehouden met de nieuwbouw van de veiling in Bleiswijk. Onder andere het specificeren van de afmijninstallatie en de logistieke systemen (AGV’s en kettingbanen) hoorde tot mijn werkzaamheden. Daarnaast ben ik betrokken geweest bij de bouw en het in gebruik nemen van de afmijninstallatie en de bouw van een simulatie van het distributieproces.

Van 1982 tot 1989 werkte ik bij Covam, waar ik betrokken was bij het ontwerp en bouw van diverse softwareprojecten. In het bijzonder ben ik betrokken geweest bij de bouw van het eerste televeilsysteem, in Nederland, afmijnsystemen voor diverse groenteveilingen en slachterijsystemen.

Vanaf 1989 ben ik bij Agritect Advies als systeemontwerper betrokken bij het ontwerp, de bouw, het testen en de ingebruikname van diverse systemen. Zo was ik bij Bloemenveiling Aalsmeer en later FloraHolland als systeemontwerper betrokken bij projecten voor nieuwe afmijnsystemen, de veilingmeesterwerkplek, de koperwerkplek en Kopen Op Afstand applicaties.
In het openbaar vervoer nam ik deel aan projecten bij de Zuidtangent bij Schiphol, de HTM in Den Haag en de RET in Rotterdam. Hierbij stonden de koppelingen tussen divere deelsystemen van reizigersinfomatiesystemen altijd centraal.