harmenvandam

Harmen van Dam

Projectmedewerker
Opgegroeid tussen de kassen was de link met de agrarische sector al vroeg gelegd. In deze sector ben ik jarenlang parttime, en inmiddels fulltime, actief. En, zoals u hieronder kunt lezen, heb ik mij de laatste jaren ook intensief beziggehouden met projecten in de vervoersector.

Vanaf 2002 heb ik aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam bedrijfskunde gestudeerd. In 2006 ben ik afgestudeerd, met als afstudeeronderwerp normontwikkeling binnen organisaties. De centrale vraag was hoe bedrijfsstructuren en -culturen het gedrag van mensen beïnvloeden. Na een jaar in Nieuw-Zeeland te hebben gewoond, gereisd en gewerkt, ben ik (intussen getrouwd) teruggekomen naar Nederland.

Ik heb ruim twee jaar gewerkt bij Agrimaco, net als Agritect Advies een adviesbureau en actief in de agrarische sector. Door onderzoek te doen naar bedrijfsprocessen, trainingen te geven op het gebied van leidinggeven en communicatie en kleinschalige projecten te managen is de theoretische kennis nu gecombineerd met praktische vaardigheden. In de agrarische sector heb ik bij twee glastuinbouwbedrijven een bijdrage geleverd aan het automatiseren van bedrijfsprocessen.

Deze ervaringen vormen een prima basis om mij binnen Agritect Advies verder te ontwikkelen op het gebied van projectmanagement. Om zowel kennis als vaardigheden te ontwikkelen heb ik in 2009 het Prince2 Practitioner certificaat behaald.

Vanaf 2008 tot 2012 heb ik samen met Agritect-collega’s aan het project dREIS gewerkt. Dit project heeft als doel om op ongeveer achthonderd bus- en tramhaltes in en rondom Rotterdam informatieborden te plaatsen die digitaal de tijd tot vertrek tonen. Onze opdrachtgever, RET N.V., beoogt met deze dynamische reisinformatie de service aan de reizigers te verbeteren.

Belangrijker nog dan de inhoud van het werk zijn voor mij enthousiasme en plezier in het werk. Zowel om te komen brengen als om tegen te komen bij klanten. Want een organisatie zonder menselijke relaties moet nog uitgevonden worden!

linkedin