Ben de Koning

bendekoning

Ben de Koning

Senior Adviseur
Het interessante van mijn functies als projectmanager en adviseur van voornamelijk technische projecten vind ik de afwisseling, het actieve contact met opdrachtgevers, leveranciers en partners. Dit kan zijn in het voortraject van een (Europese) aanbesteding of het ontwikkelen van een opdracht, het opstellen van het pakket van eisen en wensen, de offerte en het contract; maar ook gedurende de uitvoering van projecten. Voor een overheidsinstelling was ik bijvoorbeeld projectmanager voor het C2000 Netwerk Management project op basis van Prince2.

Parallel aan mijn verschillende functies en projecten ben ik auteur van kwaliteitshandboeken. Deze boeken heb ik gebruikt bij de ontwikkelafdeling in het Capability Maturity Model proces en bij het leiden van het verbeterteam in een Total Quality Management project.

Een “9 tot 5” mentaliteit heb ik niet; dit past niet bij de dynamiek van de verschillende functies en bij mijn verantwoordelijkheidsbesef. Ik ben klantgericht, werken met mensen intern en extern vind ik leuk en inspirerend. In mijn rol als adviseur en projectleider heb ik verschillende rapportagelijnen en heb ik contacten met de technici tot aan het hoger management op directieniveau en beleidsniveau.

Samenvattende kenmerken
- ruime relevante werkervaring
- brede kennis van de markt en van de toepassing van ICT in organisaties
- kennis van inkoopprocessen, Europese aanbesteding (ook bij de overheid)
- brede kennis van OOV projecten binnen de Benelux
- goede sociale vaardigheden
- goed in woord en geschrift (Engels en Nederlands)
- met goede naam en faam bekend staand
- daadkrachtig en besluitvaardig
- diepgravende kennis van verschillende relevante gebieden op het gebied van project-management, ICT en organisatie.